Vaccination i Stockholm – var?

Vaccination är något alla någon gång behöver i livet. Det kan gälla utlandsresor, vaccination mot influensan eller, för kvinnor, vaccination mot livmoderhalscancer. Med andra ord behövs det vårdcentraler och andra inrättningar som kan vaccinera vår befolkning så att vi kan skydda oss mot sjukdomar vi annars skulle ha i värsta fall dött av. Vaccination Stockholm behövs i alla svenska städer och speciellt i Stockholm där väldigt mycket människor bor.

vaccination stockholmVar kan man vaccinera sig i Stockholm?
I Stockholm behöver man inte oroa sig för att bli utan vaccin inför sin utlandssemester eller influensaperioden. Stockholm är en stor stad och består således av olika stadsdelar och närliggande kommuner. Kommunerna har ofta flera ställen dit man kan gå för att vaccinera sig. Här kommer några förslag på kommuner och deras vårdcentraler.

I Bromma finns Riksby vårdcentral. De erbjuder vaccination mot de flesta sjukdomar. I norra Stockholm finns även Råcksta Vällingby Vårdcentral, Spånga vårdcentral, Blackebergs vårdcentral och Hässelby vårdcentral. Till alla dessa går pendeltåg, bussar och tunnelbana.

I södra Stockholm kan man gå till bland annat Rosenlunds vårdcentral mittemot Södersjukhuset, Carema Vårdcentral Södermalam, Vårdcentralen i Skarpnäck och Capio Vårdcentral i Hagsätra. Även till dessa går att ta sig med kollektivtrafiken.