Att tänka på med betalningslösning

Har du ett företag som säljer varor på Internet? Tycker du att det är krångligt att ta betalt av kunderna utan en riktig Internetbetalningstjänst? Var lugn. Med hjälp av en betalningslösning, till exempel Paypal, kan du göra det lättare och smidigare för dig själv och dina kunder när det handlar om betalning.

betalningslösningSäkerheten är viktigast
Ska man skaffa en betalningslösning är det viktigt att den är säker. Med säker menas att den inte ska få köparen att känna sig lurad eller på något sätt läcka information om denne. Paypal har till exempel som regel att aldrig lämna ut några ekonomiska uppgifter om kunderna och efter varje köp skickas en bekräftelse på e-post. Detta är för att du som kund ska kunna upptäcka om du råkat ut för identitetsstöld.

Det är viktigt att läsa på lite innan du bestämmer dig för vad du vill ha för betalningslösning till ditt företag. Det ställs höga krav på näthandlar enligt PCI-standarden och det finns uppåt 200 säkerhetspunkter som helst ska vara uppfyllda. Därför är det bra om du är påläst och vet vilken betalningslösning som inte verkar trovärdiga och vilken som passar dig och ditt företag.