Pappersbärkassar, för och nackdelar

bärkassarDet finns många sätt att tillverka pappersbärkassar nu för tiden, men ICAs är gjorda i oblekt naturfiber. De är återvinningsbara och därmed naturvänliga. Men pappersbärkassar kan vara en riktig plåga ibland. När det regnar går de lätt sönder, speciellt i den svaga delen som utgörs av vikningen som gjorts för att få fram en plan botten. Handtagen på pappersbärkassar är ganska tunna och skär in i händerna när man har tunga saker i dom, vilket man oftast har när man väljer att ta pappersbärkassar istället för plast. Men det är klart att pappersbärkassar har sina positiva sidor också, annars hade ingen köpt dom. Det är mycket lättare att packa ner saker på ett bra sätt i dom då dom redan har en fast botten, i plastkassar är det lätt att sakerna du lagt ner så prydligt för att inget ska gå sönder eller skadas byter position och riskerar att göra skadan du försökte förhindra ändå. Och sen om man ska åka bil är det bra att ha pappersbärkassar istället i och med att dom står stadigare än plastpåsarna. Pappet i kassarna är böjligt, men inte till samma uträckning som plasten som viker sig och faller för minsta lilla tryck.